Een woord voor iedere dag op www.dagopening.nl

Elke ochtend een online dagopening voor kinderen

Wat begon als een verzoek van een basisschool uit Putten aan de Kerkelijk werker van de Andreaskerk uit die plaats, is aan het uitgroeien tot een landelijk platform. Doordat kinderen niet meer naar school kunnen gaan verdween, naast het lesgeven, ook de dagelijkse opening uit het ritueel op school. Initiatiefnemer Erik Posthouwer: ‘Ik kreeg de vraag: kun jij, in de tijd dat onze leerlingen thuis zitten, een online dagopening verzorgen, zodat onze basisschoolleerlingen de dag toch gezamenlijk starten met een moment waarin de Bijbel opengaat?’

Maar nog voordat de eerste video werd gemaakt, vroegen ook andere scholen uit Putten of ze het onder hun leerlingen mochten delen. En ook elders uit het land kwamen de vragen binnen. Er bleek een enorme behoefte. ‘Omdat het op mijn Facebookpagina wat druk werd (en niet iedereen Facebook heeft), heb ik gekozen om de filmpjes op een website te zetten. Zo zijn ze toegankelijk voor iedereen’, aldus Posthouwer. Op woensdag 18 maart verscheen de eerste video online op zijn Facebookpagina.

Dagopening.nl

De handen werden in elkaar geslagen en in een dag is het platform dagopening.nl opgezet, met behulp van Digitaal bureau OrangeTalent uit Ermelo. Dagopening.nl is een vrij toegankelijk platform waarop elke ochtend een nieuw filmpje wordt geplaatst. Op het platform kunnen alle kinderen in Nederland iedere dag terecht. Vandaag is de dagopening zelfs mede gemaakt door Marcel en Lydia Zimmer, die speciaal voor deze gelegenheid een liedje hebben ingezongen met bewegingen. Zij zullen de komende weken geregeld hun medewerking verlenen met hun liedjes.

De weg naar Pasen

Centraal in de komende tijd staat de weg naar Pasen, dat dit jaar valt op zondag 12 april. Veel kerken en scholen besteden aandacht aan de 40-dagentijd. Dat komt door het Coronavirus volledig stil te liggen. Basisschoolleerlingen in heel Nederland kunnen zo de dag openen met een bemoediging uit het Evangelie.

Goede doelen steunen

Het Coronavirus treft veel mensen, maar zeker ook kinderen. ‘Dit initiatief heeft niet de intentie om geld te verdienen met de filmpjes. Wel onderzoek ik de mogelijkheid om samen geld op te halen voor een of meerdere goede doelen.’

Dagopening.nl Van harte aanbevolen om hier een kijkje te gaan nemen.

Optredens & Concerten

    Bekijk alle activiteiten